Publiceringsverktyg –
frihet för dig och din hemsida

Publiceringsverktyg innebär frihet och obegränsade möjligheter för hemsidan

En hemsida ska leva och kunna förändras över tid. Texter och bilder behöver kanske bytas, kontaktuppgifter ändras eller så vill du modernisera designen eller lägga till någon ny funktion. Med ett webbaserat innehållshanteringssystem – ett publiceringsverktyg – så har du full frihet att göra allt detta och mycket mer. 

Hur fungerar ett publiceringsverktyg?

Ett publiceringsverktyg eller CMS = Content Management System som det också kallas är ett system för att hantera din hemsida. En hemsida som ligger i ett publiceringsverktyg har två olika “ingångar”. Det finns dels den vanliga hemsidan som alla ser, men även en administrationsdel som bara du själv (och övriga administratörer, om ni är flera) kan se.

När du vill göra någon ändring på hemsidan öppnar du din vanliga webbläsare och går till din hemsida. Där loggar du in och kan sedan enkelt justera texter eller byta ut bilder. Du har full kontroll över din hemsida och kan förstås även skapa nya sidor och lägga till nya flikar i menyerna.

Du behöver inga förkunskaper

För att göra enklare ändringar på hemsidan, som att justera text & bild, behöver du inga förkunskaper. Du loggar in på hemsidan och kan sedan göra dina ändringar och spara dem så är det klart.

Vill du lära dig mer om hur du kan använda publiceringsverktyget fullt ut så finns det väldigt mycket information fritt tillgänglig på nätet. Eller så hjälper vi förstås gärna till med goda råd och support.

Hur mycket kostar ett publiceringsverktyg?

De publiceringsverktyg vi valt att arbeta med är båda Open Source och helt kostnadsfria. Det du betalar för är enbart vår tid och inköp av eventuella plugins. Priset för att skapa din hemsida beror på hur stor hemsidan ska vara (antal sidor och annat innehåll) och vilka funktioner som ska finnas.

Du kan alltid få ett fast pris på vad priset blir för att ta fram din nya hemsida. När sidan är installerad och klar så äger du den själv. Det finns inga månadskostnader eller andra dolda avgifter från oss.

Vi arbetar med två av världens ledande publiceringsverktyg

Vi har valt att arbeta med två av världens mest använda och populära Open Source-publiceringsverktyg, Joomla och WordPress. I skrivande stund beräknas  drygt 40 procent av alla världens hemsidor vara byggda i WordPress, vilket gör det till världens största plattform för hemsidor. Joomla används av betydligt färre, runt 1,5 miljoner webbplatser, men är trots det för närvarande det andra mest populära Open Source-verktyget.
Med ett publiceringsverktyg har du själv full kontroll över din hemsida

Kostnadsfritt med Open Source

Med Open Source menas att publiceringsverktyget har öppen källkod och att det är tillåtet att modifiera koden efter sina behov. Det är också helt kostnadsfritt att använda. Vilket innebär rejält lägre kostnader för att ta fram även riktigt avancerade webbplatser. För ett företag med lite mindre budget kan det göra hela skillnaden och ge möjlighet att få en snygg och funktionell webbplats till rimligt pris.

Framtidssäker plattform för både stora och små hemsidor

Publiceringsverktyg kan användas som plattform för allt från mindre hemsidor till riktigt stora och avancerade webbplatser. Systemet är skalbart och smidigt att använda. Det går att lätt att anpassa för olika behov genom att koppla till olika typer av pluginer.

Systemen vi arbetar med är framtidssäkra. Det innebär att dessa publiceringsverktyg är så stora och välkända att de kommer att finnas kvar inom överskådlig framtid.

Exempel på hemsidor som kan byggas i publiceringsverktyg:

Både WordPress och Joomla är fantastiska verktyg som vi kan använda för att bygga olika typer av webbplatser. Här är några exempel:

 • Hemsida för mindre företag
 • Hemsida för mellanstora företag
 • Nyhetsmagasin eller annat magasin – till exempel modemagasin
 • E-handel och bokning
 • Föreningshemsida
 • Portal, Intranät eller Blogg
 • Webbplats för en organisation
 • Hemsida för en skola
 • Hemsida åt ett samfund
 • Personlig hemsida
 • Mötesplats på nätet
 • Kunskapsdatabas

Smidigt att anpassa efter ditt företags behov

En plugin är ett insticksprogram som förbättrar din hemsida. Med dem kan vi lägga till nya funktioner till hemsidan eller bygga ut de som redan finns. Det finns tusentals färdiga plugins som vi kan använda för att bygga en webbplats efter de behov som just du och ditt företag har. Många plugins är kostnadsfria eller kostar bara en mindre summa. När det gäller designen så finns det färdiga snygga mallar klara att använda som kan anpassas för att ge en skräddarsydd känsla på hemsidan.

Sökmotorvänligt

Systemet är sökmotorvänligt och har sökmotorvänliga url:s. Det finns möjlighet att skriva metabeskrivningar för varje enskild sida, vilket är bra för sökmotoroptimeringen.

Kostnadsfria uppgraderingar

Det kommer regelbundet kostnadsfria uppgraderingar med buggfixar, allmänna förbättringar och åtgärdande av eventuella säkerhetshål. Vill du ha hjälp med fortlöpande uppgraderingar så finns möjlighet att teckna ett serviceavtal där vi sköter uppgraderingen av ditt system så fort det kommer en ny version.

Kontakta oss

Vill du veta mer så ring 040-402 302 eller mejla Elefant Webb på .

Behöver du en ny hemsida?

Behöver du en ny hemsida?

Skaffa en ny hemsida som utformas enligt dina behov och för din målgrupp Har du kanske ett nystartat företag som behöver en helt ny hemsida? Vi kan hjälpa dig att få en hemsida med modern responsiv design som utformas efter dina behov och din målgrupp.

Ny hemsida

Alla våra hemsidor är mobilvänliga och byggda i responsiv design

Alla våra hemsidor är mobilvänliga och byggda i responsiv design

Allt hemsidor som produceras av Elefant Webb är byggda i responsiv design Alla hemsidor vi bygger är mobilvänliga och byggda i responsiv design. Det betyder att hemsidan automatiskt anpassar sig efter den enhet som du använder för att besöka sidan, som till exempel mobil, platta eller vanlig dator.

Mobilvänlighet

Varför behöver ditt företag en hemsida?

Varför behöver ditt företag en hemsida?

Därför behöver ditt företag en hemsida. Läs mer! Det finns många anledningar till att skaffa en hemsida till ditt nya företag. Främsta anledningen är att befinna sig där kunderna finns och där de letar, nämligen på internet. Här har vi listat 10 bra anledningar till varför alla företag behöver en hemsida!

Varför hemsida?

Gör det lätt för kunderna att hitta dig på sökmotorerna!

Gör det enklare för nya kunder att hitta dig på sökmotorerna!

Sökmotoroptimering är viktigt för att hitta ditt företag eller organisation på internetInternet är som en sommaräng full med blommor där du vill att just din blomma, eller nåja, företag ska hittas av de som letar efter det du erbjuder. Med hjälp av sökmotoroptimering (SEO) förenklas för nya kunder att hitta ditt företag vid sökningar på exempelvis Google.

SEO

Din egen webbyrå!

Din egen webbyrå!

Vi vill gärna hjälpa till och bli er egen webbyrå. Läs mer! Behöver du hjälp med företagets hemsida? Genom att låta oss sköta hemsidan kan du ägna dig åt det du gör bäst. Att inleda en långvarig relation med en egen webbyrå är en effektiv lösning på företagets alla webb-bekymmer!

Din webbyrå!

Behöver din WordPress eller Joomla hemsida uppgraderas?

Behöver din WordPress- eller Joomlahemsida uppgraderas?

Service & support för din hemsida För bästa säkerhet och funktionalitet är det viktigt att hålla sitt CMS uppdaterat. Har du en hemsida som ligger i en äldre version av publiceringsverktyg som WordPress eller Joomla, så kan vi hjälpa till att uppgradera den.

uppgraderingar