Full kontroll över hemsidan
med hemsidesverktyg

Enkelt att sköta hemsidan med ett hemsidesverktyg

Med ett hemsidesverktyg, eller CMS som det också kallas, är det enkelt för dig att hantera din hemsida och se till att den alltid är aktuell. Du behöver inga förkunskaper och kan själv ändra texter, bilder, kontaktuppgifter och annat när det passar dig. Det är ett effektivt verktyg för att hålla din hemsida modern, säker, uppdaterad och därmed relevant.

Vad menas med ett hemsidesverktyg?

Ett hemsidesverktyg är ett innehållshanteringssystem för webben. På engelska heter det Content Management System som förkortas CMS. Med ett CMS är det lätt att hantera innehållet på din webbplats. Du behöver inte kunna någon kod utan kan använda den inbyggda texteditorn som gör det väldigt enkelt att göra ändringar i sidinnehållet.

Enkelt att sköta hemsidan utan förkunskaper

Du kan själv sköta din hemsida från vilken uppkopplad dator som helst och slipper på så sätt vara beroende av en webbyrå. Det är bara att öppna webbläsaren, logga in i administrationsdelen på din hemsida och sedan lägga in en nyhet, ändra kontaktuppgifter, byta en bild eller ändra något annat. Det krävs inga speciella förkunskaper för att använda hemsidesverktyget. Skulle du behöva hjälp och support så finns vi bara ett mejl eller telefonsamtal bort!

Bygg till hemsidan när det behövs

Med ett hemsidesverktyg har du alltid möjlighet att skala upp och bygga ut din hemsida med fler sidor och fler menyer. Det finns inga gränser för hur hemsidan kan anpassas eller för hur stor den kan bli. Med färdiga pluginer går det att lägga till nya funktioner som exempelvis tidbokning eller en webbshop.

Joomla & WordPress – två av världens mest populära hemsidesverktyg

Vi har valt att arbeta med WordPress och Joomla, två av världens mest populära hemsidesverktyg. De är båda framtidssäkra vilket innebär att de är stora nog för att finnas kvar inom överskådlig framtid. På så sätt kommer du att få tillgång till uppgraderingar under många år framöver. Du är heller inte beroende av en viss webbyrå utan det kommer alltid finnas tillräckligt många som kan verktyget för att du ska finna någon som vid behov kan hjälpa till.

Ett hemsidesverktyg är smidigt att använda för din hemsida

Några av fördelarna med Joomla & WordPress

Det är inte för inte som dessa båda CMS används för miljoner webbplatser världen över. Några av fördelarna med dem är:

Klicka på plustecknen för att läsa mer.

 • Sökmotorvänliga

  Sökmotorvänliga

  Både Joomla och WordPress är sökmotorvänliga och har sökmotorvänliga url:er. Det går att lägga till metabeskrivningar för varje enskild artikel.

 • Användarvänliga

  Användarvänliga

  Joomla och WordPress har intuitiva gränssnitt som är lätta att förstå och använda. Båda är populära CMS där du kan hitta massor av information och guider på nätet, inte minst på Youtube.

 • Kostnadseffektiva

  Kostnadseffektiva

  En hemsida i ett Open Source-verktyg är en suverän lösning där du får väldigt mycket till rimligt pris. Ramverken i de CMS vi använder är helt kostnadsfria att använda. Pluginer är ofta även de kostnadsfria eller kostar en mindre summa.

 • Skalbara

  Skalbara

  Hemsidan går att skala upp genom att lägga till fler flikar och sidor, fler funktioner och menyer. Det finns ingen övre gräns för storleken på din hemsida.

 • Framtidssäkra

  Framtidssäkra

  De system vi använder (i nuläget Joomla och WordPress) är några av världens mest populära och välkända CMS. Det är högst troligt att de båda kommer att finnas kvar inom överskådlig framtid.

 • Säkra

  Säkra

  Både Joomla och WordPress är säkra system. Det kommer regelbundet uppgraderingar som täpper till eventuella säkerhetshål, fixar buggar och förbättrar funktionaliteten helt allmänt.

 • Mobilvänliga

  Mobilvänliga

  Joomla och WordPress är båda mobilvänliga system. Du kan sköta din hemsida via en uppkopplad mobil eller surfplatta – vilket gör att du kan logga in och fixa grejer på tågresan eller favoritcaféet.

Båda systemen är Open Source

De båda hemsidesverktyg som vi använder är Open Source. Med Open Source menas att det är öppen källkod och att vem som helst får ändra koden efter sina behov. Det finns inga licenser utan båda CMS-systemen är helt kostnadsfria att använda.

Fasta priser, inga dolda kostnader

Med Joomla eller WordPress slipper du dyra licenskostnader. Det finns heller ingen månadsavgift till oss eller andra dolda avgifter. Efter leverans så äger du själv din hemsida och kan flytta den vart du vill.

Du kan nästan alltid få ett fast pris på det som ska utföras (utom i vissa fall där det kan vara svårt att förutse tidsåtgången på förhand).

Tryggt med service & support

Om du kör fast eller något problem uppstår, så är det bara att kontakta oss så hjälper vi gärna till. Du kan även teckna ett serviceavtal med oss för löpande underhåll och backuper av din hemsida.

Kontakta oss

Vill du veta mer så ring 040-402 302 eller mejla Elefant Webb på .

Behöver du en ny hemsida?

Behöver du en helt ny hemsida?

Har du kanske ett nystartat företag som behöver en helt ny hemsida? Vi kan hjälpa dig att få en modern, responsiv hemsida som anpassas efter din målgrupp och som utformas i samråd med dig. Alltid möjlighet till fast pris och inga dolda kostnader eller andra avgifter.

Ny hemsida

En av våra kunder säger:

En av våra kunder säger:

“Samarbetet med Madelaine på Elefant Webb var mycket bra, hon är både trevlig och professionell. Det var snabb respons och vi kunde diskutera idéer på ett konstruktivt sätt.”

Har du kört fast och behöver hjälp?

Har du kört fast och behöver hjälp?

Service & support för din hemsida Ta lite kaffe och koppla av, så ordnar vi saken! Hos Elefant Webb kan du få service och support för din hemsida (gäller WordPress och Joomla).

Support

Varför behöver ditt företag en hemsida?

Varför behöver ditt företag en hemsida?

Därför behöver ditt företag en hemsida. Läs mer! Det finns många anledningar till att skaffa en hemsida till ditt nya företag. Främsta anledningen är att befinna sig där kunderna finns och där de letar, nämligen på internet. Här har vi listat 10 bra anledningar till varför alla företag behöver en hemsida!

Varför hemsida?

Skaffa ett säljande nyhetsbrev!

Skaffa ett säljande nyhetsbrev!

Stick ut från dina konkurrenter med ett snyggt och säljande nyhetsbrev! Med ett snyggt och säljande nyhetsbrev påminner du dina kunder om företagets existens somtidigt som du stärker företagsimagen.

Nyhetsbrev

Fri som fågeln med ett publiceringsverktyg

Fri som fågeln med ett publiceringsverktyg

Med hemsidan i ett publiceringsverktyg är du fri som en fågel Våra hemsidor byggs i populära publiceringsverktyg som är Open Source och därmed helt kostnadsfria. Med ett CMS är du aldrig låst. Men vad är egentligen ett publiceringsverktyg (eller publiceringssystem som det också kallas)? Här reder vi ut begreppen!

Publiceringsverktyg

Låt dina kunder bläddra i en online broschyr direkt på skärmen!

Låt dina kunder bläddra i din pdf direkt på skärmen

Skaffa en online broschyr som hemsidesbesökarna kan bläddra i direkt på skärmen Har du en broschyr eller katalog som du vill visa dina kunder? Låt dem bläddra i broschyren direkt på skärmen när de besöker din hemsida! Det är kul och ett garanterat sätt att fånga besökarnas uppmärksamhet.

Blädderbar pdf