Använd Joomla eller WordPress
för företagets hemsida

Smidigt med företagshemsida i CMS

Att lägga företagets hemsida i ett CMS – ett innehållshanteringssystem för webben – är både smidigt och kostnadseffektivt. Både Joomla och WordPress är Open Source och därmed helt gratis att använda. Systemen hanterar hemsidors innehåll, funktioner och utseende vilket gör det enkelt för dig att själv sköta din hemsida. 

Företagshemsida i Joomla eller WordPress

Vi har valt att arbeta med Joomla och WordPress. Båda är Open Source och smidiga CMS-system som kan tillföra mycket till din företagshemsida. De är ett par av världens mest populära publiceringsverktyg och ger oss möjlighet att bygga något alldeles unikt för dig och ditt företag.

Varför är ett CMS perfekt för ditt företags hemsida?

En företagshemsidas syfte är att spegla företaget och kommunicera budskapet till besökarna. Sidan ska kännas modern både vad gäller design och funktioner och självklart vara uppdaterad med rätt information. Ditt företag är ju inte något statiskt utan lever och utvecklas över tid.  Med ett innehållshanteringssystem för webben (CMS) har du en hemsida som aldrig är låst utan den går att anpassa precis som du vill.

CMS är ett effektivt verktyg för ditt företags hemsida

Du kan ändra innehållet själv, utan förkunskaper

Med företaghemsidan i ett CMS kan du själv göra enklare ändringar av hemsidans innehåll, såsom text och bild, utan förkunskaper. Du loggar in i admin och gör ändringarna i en texteditor. När du är nöjd så sparar du. Klart!

Flexibelt system

Du kan skala upp sidan genom att lägga till fler sidor och nya funktioner. Du kan själv logga in och enkelt ändra textinnehåll och bilder direkt i webbläsaren, utan förkunskaper. Du har tillgång till senaste teknik i ett system som är säkert och sökmotorvänligt.

Joomla och WordPress är Open Source och helt kostnadsfria

Vi använder enbart CMS som är Open Source vilket innebär att de har öppen källkod. De är helt kostnadsfria att ladda ner, att använda och att modifiera på olika sätt. Det kommer regelbundet nya versioner och uppgraderingar som också är helt kostnadsfria.

Du äger själv din hemsida

Det finns tjänster där man betalar för en hemsida per månad, där det till en början verkar prisvärt men där den samlade kostnaden med tiden kan bli stor. Med hemsidan i ett Open Source-system som Joomla eller WordPress äger du själv din hemsida och slipper tickande månadskostnader.

Fördelar med Joomla och WordPress:

De är båda:

Både Joomla och WordPress är sökmotorvänliga och har sökmotorvänliga url:er. Det går att lägga till metabeskrivningar för varje enskild artikel.

Joomla och WordPress har intuitiva gränssnitt som är lätta att förstå och använda. Båda är populära CMS vilket gör att du kan hitta massor av information och guider på nätet, inte minst på Youtube.

En hemsida i ett Open Source-verktyg är en perfekt lösning där du får väldigt mycket till rimligt pris. De CMS vi använder är Open Source och helt kostnadsfria att använda. Pluginer är ofta även de kostnadsfria eller kostar bara en mindre summa.

Hemsidan går lätt att skala upp genom att lägga till fler flikar och sidor, fler funktioner och menyer. Det finns ingen övre gräns för storleken på din hemsida.

De system vi använder (i nuläget Joomla och WordPress) är några av världens mest populära och välkända CMS. Det är högst troligt att de båda kommer att finnas kvar inom överskådlig framtid.

Både Joomla och WordPress är säkra system. Det kommer regelbundet uppgraderingar som täpper till eventuella säkerhetshål, fixar buggar och förbättrar funktionaliteten helt allmänt.

Joomla och WordPress är båda mobilvänliga system.

Systemen förbättras ständigt – kostnadsfria uppgraderingar

De CMS-system vi valt att arbeta med, Joomla och WordPress, följer med i utvecklingen och förbättras hela tiden. Det kommer regelbundet kostnadsfria uppgraderingar för att förbättra både säkerhet och funktionalitet. Systemen är anpassade för modern webbmiljö och utgör en säker grund att bygga ditt företags internet-närvaro på. Med en företagshemsida i ett CMS är du väl rustad för framtiden.

Tusentals pluginer – möjlighet lägga till nya funktioner till din hemsida

Med hjälp av tusentals färdigutvecklade plugins kan vi bygga olika typer av hemsidor som exempelvis en webbshop, blogg, kunskapsdatabas, nyhetssida, modemagasin, auktionssajt eller en digital mötesplats. Det gör det även enkelt att lägga till nya funktioner om du kanske vill ha kommentarer, fotogallerier, bildspel, videor eller annat på din hemsida.

Här är några exempel på plugins:

Nyhetsbrev – detta har alla företag nytta av. Berätta om kampanjer och nyheter för dina kunder. Med ett knapptryck skickar du iväg nyhetsbrevet till dina prenumeranter. Inga kostnader för kuvert och frimärken – och träden får stå kvar i skogen.

Du kan låta dina besökare lämna sina e-postadresser direkt på hemsidan för att prenumerera på ditt nyhetsbrev. På så vis får du mottagare som verkligen är intresserade och öppna för det du erbjuder.

Vi hjälper gärna till med att ta fram en design för ditt nyhetsbrev som stämmer med ditt företags profil och som passar för dina utskick.

Blädderbar PDF – Ge dina besökare en kul upplevelse och skapa en extra dimension till dina PDF:er. Låt besökarna bläddra i produktblad, broschyrer, kataloger och manualer direkt på skärmen. En blädderbar broschyr på hemsidan är effektfullt och mycket uppskattat.

Produktkatalog – visa upp dina produkter i en snygg produktkatalog! Vi kan hjälpa till att skapa en funktionell och säljande produktkatalog på din hemsida.

Webbshop / nätbutik – vill du sälja dina produkter online?

Det finns flera olika ecommerce-system att välja mellan. De passar till allt från den lilla butiken med få produkter till en stor fullskalig webbshop.

Fotogalleri – vill du visa bilder på hemsidan? Med ett fint fotogalleri kan du visa upp dina bilder på bästa sätt.

Evenemang, biljetter & tidbokning – Har du behov av att visa upp olika events och arrangemang på din hemsida? Kanske även sälja biljetter eller låta dina kunder boka tid?

Det finns färdigbyggda plugins som bara väntar på att tas i bruk av ditt företag! Vi hjälper gärna till att installera dem på din hemsida.

Videoplugin – visa videos från din Youtube- eller Vimeokanal på hemsidan. Föredrar du att visa videos som lagras lokalt på din server så går det lika bra.

Inloggning – ge dina besökare möjlighet att registrera sig på din hemsida för att kunna logga in och ta del av sidor som ligger skyddade bakom en inloggningsvägg. De inloggade besökarna kan till exempel ladda ner produktblad, manualer eller andra dokument och få tillgång till annan information och funktioner än de publika besökarna.

CMS passar lika bra för en liten webbplats

En liten webbplats med några få sidor passar förstås lika bra i ett CMS. Du får alla fördelarna med att enkelt kunna göra ändringar själv och möjlighet att bygga till om behovet skulle uppstå i framtiden. Vi hjälper dig gärna att få en fin och funktionell hemsida som ger ditt företag fart och lyftkraft.

Stabil lösning med företagshemsida i CMS

Med en hemsida som ligger i ett CMS har du en utmärkt plattform att bygga vidare på och som kommer att hålla i många år framöver om den sköts på rätt sätt. Extra bra är att du hos oss kan få hjälp och service även efter att hemsidan är klar. Du har möjlighet att teckna ett serviceavtal där vi sköter löpande uppgraderingar och du i möjligaste mån får förtur till support.

Kontakta Elefant Webb

Ring 040-402 302 eller mejla oss på för en förutsättningslös diskussion kring dina behov.

Låt oss ta fram din nya hemsida
Låt oss ta fram din nya hemsida!

Har du kanske ett nystartat företag som behöver en helt ny hemsida? Vi tar fram en modern, snygg hemsida som utformas för din målgrupp och stärker företagets profil.
Läs mer

Dags att uppgradera hemsidan?
Dags att uppgradera hemsidan?

Det är viktigt att uppgradera sitt CMS regelbundet. Har du en hemsida som ligger i en äldre version så kan vi hjälpa till att migrera den till senaste versionen.
Läs mer

Om publiceringssystem
Om publiceringsverktyg

Ett publiceringsverktyg är ett system för att hantera hemsidor. Du kan själv göra enklare ändringar på din hemsida, direkt i webbläsaren.
Läs mer