Fördelar med att ha hemsidan i ett CMS

En levande hemsida ska på ett enkelt sätt kunna justeras och anpassas över tid. Texter och bilder behöver kanske bytas, kontaktuppgifter ändras eller så vill du modernisera designen eller lägga till någon ny funktion. Med ett webbaserat innehållshanteringssystem – ett CMS – så har du full frihet att göra allt detta och mycket mer. 

Vad menas med ett CMS?

Ett CMS är ett innehållshanteringssystem för webben. På engelska heter det Content Management System som förkortas CMS. Med ett CMS är det lätt att hantera innehållet på din webbplats. Du behöver inte kunna någon kod utan kan använda den inbyggda texteditorn som gör det väldigt enkelt att göra ändringar i innehållet.

Det är vanligt att ha företagets hemsida i ett CMS som Joomla eller WordPress.

Arbeta på stranden, i bussen på väg till jobbet eller på favoritcaféet

Om du har hemsidan i ett CMS är hela världen din arbetsplats, så länge det finns en fungerande internetuppkoppling. Du kan arbeta med din hemsida från stranden, tåget eller ditt favoritcafé. Det är bara att beställa in en latte och sätta igång!

Med ett publiceringsverktyg har du full kontroll över din hemsida

Enkelt att sköta hemsidan utan förkunskaper

Du kan själv sköta din hemsida via din dator utan förkunskaper. Det är bara att öppna webbläsaren, logga in i admindelen på din webbplats och sedan lägga in en nyhet, ändra kontaktuppgifter, byta en bild eller ändra något annat. Om det skulle uppstå någon fråga så hjälper vi gärna till.

Bygg till hemsidan när det behövs

Med ett CMS har du alltid möjlighet att skala upp och bygga ut din hemsida med fler sidor, fler menyer och fler plugins. Det finns inga gränser för hur hemsidan kan anpassas eller hur stor den kan bli.

Hur mycket kostar en hemsida som utformas i ett CMS?

De CMS vi valt att arbeta med är båda Open Source och helt kostnadsfria. Du betalar enbart för den tid vi lägger på att utveckla din hemsida och inköp av eventuella plugins. Priset beror på hur stor hemsidan ska vara (antal sidor och övrigt innehåll) och vilka funktioner som ska finnas.

Du kan alltid få ett fast pris på vad priset blir för att ta fram din nya hemsida. När sidan är installerad och klar så äger du den själv. Det finns inga månadskostnader eller andra dolda avgifter från oss.

Kostnadsfritt med Open Source

Open Source innebär att systemet har öppen källkod och att det är tillåtet att modifiera koden efter sina behov. Systemet är också helt kostnadsfritt att använda. Vilket innebär rejält lägre kostnader för att ta fram även riktigt avancerade webbplatser. För ett företag med lite mindre budget kan det göra hela skillnaden och ge möjlighet att få en snygg och funktionell webbplats till rimligt pris.

Framtidssäker plattform för både stora och små hemsidor

CMS kan användas som plattform för allt från mindre hemsidor till riktigt stora och avancerade webbplatser. Systemen är skalbara och smidiga att använda. Det är enkelt att anpassa ett CMS för olika behov genom att koppla till olika typer av plugins.

Systemen vi arbetar med är framtidssäkra. Det innebär att dessa CMS är så stora och välkända att de kommer att finnas kvar inom överskådlig framtid.

Exempel på hemsidor som kan byggas i CMS:

Både WordPress och Joomla är fantastiska verktyg som vi kan använda för att bygga olika typer av webbplatser. Här är några exempel:

 • Hemsida för mindre företag
 • Hemsida för mellanstora företag
 • Nyhetsmagasin eller annat magasin – till exempel modemagasin
 • E-handel och bokning
 • Föreningshemsida
 • Portal eller blogg
 • Webbplats för en organisation
 • Hemsida för en skola
 • Hemsida åt ett samfund
 • Personlig hemsida
 • Mötesplats på nätet
 • Kunskapsdatabas

Din hemsida kan enkelt förbättras med hjälp av pluginer

Med pluginer, eller tilläggsprogram som de också kallas, kan din hemsida enkelt utökas med olika funktioner. En plugin är ett insticksprogram som förbättrar din hemsida. Du kan när som helst välja att lägga till nya funktioner eller bygga ut de som redan finns. Det finns tusentals färdiga plugins som kan användas för att utforma en webbplats efter just dina och ditt företags behov. Många plugins är kostnadsfria eller kostar bara en mindre summa.

Kostnadsfria uppgraderingar

Det kommer regelbundet kostnadsfria uppgraderingar med buggfixar, allmänna förbättringar och åtgärdande av eventuella säkerhetshål. Vill du ha hjälp med fortlöpande uppgraderingar så finns möjlighet att teckna ett serviceavtal där vi sköter uppgraderingen av ditt system så fort det kommer en ny version.

Vi arbetar med två av världens ledande CMS

Vi har valt att arbeta med två av världens mest använda och populära Open Source-CMS, Joomla och WordPress. I skrivande stund beräknas drygt 40 procent av alla världens hemsidor vara byggda i WordPress, vilket gör det till världens största plattform för hemsidor. Joomla används av färre, runt 3 procent webbplatserna på internet, men är trots det för närvarande det andra mest populära Open Source-verktyget.

Sökmotorvänliga system

Både Joomla och WordPress är sökmotorvänliga och har pluginer som förbättrar SEO, sökmotoroptimeringen.

Kontakta oss

Vill du veta mer så ring 040-402 302 eller mejla Elefant Webb på .

Kreativ webbyrå i Malmö

Vi bygger interaktiva och målgruppsanpassade hemsidor som syns och som skapar möjligheter.
Är du intresserad? Kontakta oss!

Telefon: 040-402 302
E-post: