Utnyttja fördelarna med en egen hemsida – tio viktiga argument

Många företag väljer helt bort hemsida eller att i bästa fall visa upp sig enbart på sociala medier eller i en branschkatalog. Det kan verka som en enkel och billig lösning. Men hur det än är, det är svårt att överträffa en riktig hemsida. Här följer tio bra argument för att låta oss bygga en snygg och väl utformad hemsida:

1. Sälj mer genom att göra det enkelt för blivande kunder att hitta företaget

De flesta letar efter varor och tjänster på internet innan de bestämmer sig. Då är det en stor fördel om du visar upp företaget med en snygg och säljande hemsida och att kunderna kan hitta dig vid en sökning. Om det är svårt att hitta företaget så kanske det missas helt eller att man i stället hittar en av dina konkurrenter.

2. Företag med hemsida uppfattas mer seriöst

Att ha företaget enbart på sociala medier kan verka både enklare, billigare och bättre men ofta lurar man sig själv. Hur det är så uppfattas det ofta mer seriöst med en riktig hemsida.

Ett företag som har en hemsida ger ett mer professionellt intryck än ett som nöjer sig med några rader på Gula sidorna eller sociala medier. För någon som letar efter ditt företag på nätet ligger det mer tyngd i en hemsida. Hemsidan skapar trovärdighet och visar att du tror på ditt företag och planerar finnas kvar under överskådlig tid.

3. Kostnadseffektiv marknadsföring

I stället för att betala ofta väldigt dyrt för annonser och annan marknadsföring är det mer kostnadseffektivt att ha en hemsida som 24/7 kommunicerar ditt budskap till dina besökare. Med en funktionell hemsida har du möjlighet att nå ut till nya marknader och nya kunder under dygnets alla timmar.

4. Du bygger företagets varumärke

Med en egen hemsida har du fullständig kontroll och kan välja hur du vill visa upp dina tjänster eller produkter på nätet. Du kan blogga, visa upp dina snygga foton i ett bildspel, ha en produktkatalog – kort sagt bestämma varje detalj. Du har möjligheten att bygga upp en genomtänkt och professionell känsla kring ditt företag. En plats dit dina kunder går för att hitta information, där du bygger både förtroende och ditt varumärke.

5. Du ger kunderna den service de förväntar sig

Det är bra service att tillhandahålla en hemsida med relevant information för dina kunder. På din hemsida kan de finna uppdaterade kontaktuppgifter, korrekta öppettider, detaljerad information om produkter och tjänster. Det tjänar även du själv på.

Tio argument för att ditt företag behöver en riktig hemsida

6. Hemsidan kostar lite jämfört med vad du kan tjäna på den

Det är en utmärkt investering för ditt företag att skaffa en hemsida. Du kan få en toppmodern, snygg, avancerad hemsida till förhållandevis lågt pris, samtidigt som du ökar dina chanser att sälja. Jämför kostnaden med en annons som visas en kort tid och kanske kostar lika mycket eller rentav mer. En hemsida som säljer dina produkter eller tjänster 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, kan öka försäljningen så att hemsidan betalar sig själv och sedan fortsätter generera intäkter.

7. En hemsida skapar förtroende för ditt företag

Ett företag som saknar hemsida kan absolut vara seriöst på alla sätt. Men en känsla man kan få är att de inte tror tillräckligt på sig själva för att investera i något eget. Planerar de ens att finnas kvar någon längre tid? En riktig företagshemsida skapar förtroende, och förtroende är själva grunden för ett framgångsrikt företag och lyckade affärer.

8. Säljstöd som sparar din tid

Låt kunderna finna lösningar på din företagshemsida, i stället för att de ska behöva ringa dig för att få svar på sina funderingar. På hemsidan kan du ge dem allt de behöver och ännu lite mer. Låt din hemsida bli ditt bästa stöd för att serva dina kunder. Där kan de ladda ned material, få bra tips och hitta svar på vanliga frågor.

9. Engagerar dina besökare

En hemsida är personligare än en annons på Gula sidorna. På hemsidan kan du bygga en varaktig relation med dina kunder och låta kunderna betygsätta och kommentera dina produkter eller tjänster. Hemsidan blir en levande plats dit dina kunder gärna återkommer.

10. Du har 100% kontroll och äger själv innehållet

Med en egen hemsida har du fullständig kontroll över vilken information du vill ska visas på hemsidan och du äger själv innehållet. (Det är kanske inte alla som uppmärksammar att de ger vissa sociala medier en royaltyfri, global licens till upphovsrättsskyddat material såsom foton och filmklipp när de godkänner villkoren.)

På den egna hemsidan väljer du själv hur designen ska se ut och kan låta oss anpassa den så att den tilltalar din målgrupp. Du kan välja vilka produkter du vill lyfta fram och vilka pluginer du vill ha, kort sagt 100% kontroll.

EXTRA 11. Det är enkelt att skaffa en riktigt bra och funktionell hemsida!

Idag är det enklare än någonsin att skaffa en toppmodern och snygg hemsida. Vi hjälper dig gärna att skapa en hemsida som kan bli den nya hörnstenen i ditt företag. En säljande, funktionell hemsida med tilltalande design som stärker ditt varumärke och skapar förtroende hos dina blivande kunder. Låt oss bygga din nya hemsida!

Kontakta Elefant Webb

Ring 040-402 302 eller mejla oss på för en förutsättningslös diskussion om hur vi bäst kan hjälpa dig!

Kreativ webbyrå i Malmö

Vi bygger interaktiva och målgruppsanpassade hemsidor som syns och som skapar möjligheter.
Är du intresserad? Kontakta oss!

Telefon: 040-402 302
E-post: