Vi ansvarar för att de personuppgifter som samlas in på elefantwebb.se endast används för avsedda ändamål. Vi skyddar dem mot obehörig åtkomst och användning. Denna integritetspolicy beskriver hur vi på elefantwebb.se samlar in, använder/ skyddar dina personuppgifter och vilka rättigheter du har.

Vilken information samlar ni in om mig och hur används den?

I vissa fall måste du ibland lämna över dina personuppgifter till oss. Det kan t.ex. handla om att vi ska kunna svara på en fråga eller uppfylla en begäran från dig (t.ex. skicka en offert). Denna information använder vi sedan för att kunna kontakta dig och att fullfölja vårt avtal. Vi kommer inte samla in mer information än vad det aktuella syftet avser.

Vi säljer inte och hyr inte ut dina personuppgifter till någon tredje part.

På vår webbplats samlas följande personuppgifter in:

Kontaktformuläret ”Vill du veta mer?” på startsidan
I detta formulär samlas följande personuppgifter in:
- Namn
- E-postadress
- Telefonnummer
Syftet med formuläret är att du ska kunna be oss att kontakta dig, så att vi kan berätta mer om våra tjänster.

Kontaktformuläret ”Kontakt” på sidan Kontakt
I detta formulär samlas följande personuppgifter in:
- Namn
- E-postadress
Syftet med formuläret är att du ska kunna kontakta oss i valfritt ämne, t.ex. en allmän fråga. Dina personuppgifter samlas in för att kunna kontakta dig i det aktuella ärendet.

Kontaktformuläret ”Offert” på sidan Offert
I detta formulär samlas följande personuppgifter in:
- Namn
- E-postadress
- Telefonnummer
Syftet med formuläret är att du ska kunna kontakta oss för att få en offert. Dina personuppgifter samlas in för att kunna kontakta dig för att skicka en offert.

Registreringsformulär ”Få nyheter och relevant Joomla-information!” längst ner på sidan
I detta formulär samlas följande personuppgifter in:
- Namn
- E-postadress
Syftet med formuläret är att lägga till dig i mottagarlistan för vårt nyhetsbrev som skickas ut då och då.

Vi behöver ditt samtycke

För att vi ska kunna ta del av dina personuppgifter måste du först lämna ditt samtycke. Det gör du i samband med att du använder något av formulären på denna webbplats. För att lämna samtycke behöver du bocka för kryssrutan längst ner i formuläret där vi ber dig bekräfta ditt samtycke eller läsa informationen som står i kontaktformuläret Kontakt på sidan Kontakt och längst ner i kontaktformuläret "Vårt nyhetsbrev". Ditt samtycke bekräftar att du accepterar villkoren i denna integritetspolicy.

Du kan ta tillbaka ett tidigare lämnat samtycke genom att kontakta oss. Vi kommer då att radera dina personuppgifter från vårt register. Se mer info kring detta under rubriken ”Vilka rättigheter har jag?”.

Hur länge sparas mina personuppgifter?

Hur länge dina personuppgifter sparas varierar beroende på ändamålet.

Uppgifter som vi använder för utskick av nyhetsbrev kommer behållas fram tills den tidpunkt du själv väljer att avregistrera dig från din prenumeration.

Uppgifter som vi använder för utskick av infobrev till våra avtalskunder kommer behållas fram tills den tidpunkt du själv väljer att avregistrera dig från detta utskick eller att avtalet löper ut. Dina uppgifter som används för utskicket raderas då avtalet löper ut.

Uppgifter som du skickat in via något av våra formulär sparas tills vi har behandlat din förfrågan. Vi har därefter som rutin att gallra bort de uppgifter som inte längre behövs ett år efter att de skickats in.

Vi sparar dina personuppgifter bara så länge det är nödvändigt för det syfte då personuppgifterna först samlades in, inklusive det som krävs enligt gällande lagar och regler (t.ex. bokföringslagen).

Var lagras mina personuppgifter?

Din information lagras i datacenter i Sverige.

Vilka rättigheter har jag?

Rätt till information: 

Du kan begära att få en kopia på de personuppgifter vi har om dig. Kontakta oss så hjälper vi dig – våra kontaktuppgifter finner du på sidan Kontakt.

Rätt till radering:

Du kan begära att vi raderar dina personuppgifter från vårt register. Vi får dock inte radera uppgifter som lagen (t.ex. bokföringslagen) kräver att vi behåller. Kontakta oss så hjälper vi dig – våra kontaktuppgifter finner du på sidan Kontakt.

Om raderingen avser personuppgifter för ett nyhetsbrevsutskick ber vi dig använda dig av länken för avregistrering i ett av de mottagna nyhetsbreven.

Rätt till ändring/rättelse:

Du kan begära att få din information rättad eller borttagen om du anser att den är inkorrekt. Kontakta oss så hjälper vi dig – våra kontaktuppgifter finner du på sidan Kontakt.

Ta tillbaka medgivande:

Du kan ta tillbaka ditt medgivande för personuppgifter som du tidigare delat med oss. Vi kommer då att radera uppgifterna från vårt register. Vi får dock inte radera uppgifter som lagen (t.ex. bokföringslagen) kräver att vi behåller. Kontakta oss så hjälper vi dig – våra kontaktuppgifter finner du på sidan Kontakt.

Klagomål:

Du kan lämna ett klagomål till datainspektionen om du anser att vi behandlar dina personuppgifter i strid med dataskyddsförordningen.

Läs mer om dina rättigheter på Datainspektionens hemsida: https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/de-registrerades-rattigheter

Om cookies på denna webbplats

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker en webbplats med kakor få tillgång till information om att webbplatsen innehåller kakor och ändamålet med användningen av dem.

Vad är en cookie?

En cookie (kaka) är en liten fil som lagras på din dator eller mobila enhet (t.ex. surfplatta eller mobil) och som kan användas för olika ändamål.

Det finns två typer av cookies:

Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel vid funktioner som talar om vad som är nytt sedan du som användare senast besökte den aktuella webbplatsen.

Den andra typen av cookies kallas sessions-cookies och lagras enbart tillfälligt. Under tiden du är inne och surfar på en sida, lagras den här cookie-filen temporärt i din dators minne exempelvis för att hålla reda på vilket språk du har valt. Sessions-cookies lagras inte under en längre tid på din dator utan försvinner alltid när du stänger din webbläsare.

Tredjepartscookies

Begreppet tredjepartscookies betyder att cookien kommer från en tredje part. Kakor som exempelvis används för att samla information för annonsering och skräddarsytt innehåll samt för webbstatistik kan vara så kallade tredjepartskakor.

Vilken typ av cookie används på denna webbplats?

På vår webbplats används dels en cookie för medgivande till att lagra cookies på din dator, en session-cookie som gör det möjligt att skicka formulär men även tredjepartscookies från statistikverktyget Google Analytics för att samla in statistik. Detta för att förstå hur webbplatsen används och därmed kunna förbättra webbplatsens funktionalitet.

Cookien innehåller inte virus och den kan inte heller förstöra information på din dator. Vi rekommenderar därför att du tillåter cookies – det är helt tryggt att surfa på vår hemsida.

Google Analytics

Webbplatsen använder Google Analytics som statistikverktyg. De kakor som Google Analytics använder på den här webbplatsen lagrar information om:

  • när du besökte vår webbplats första gången
  • när du besökte vår webbplats senast
  • när ditt nuvarande besök påbörjades
  • hur du hittade till vår webbplats (trafikkällor)

Statistikverktyget Google Analytics placerar en cookie på din dator som samlar in information om dina besök på vår webbplats. Vi använder denna information för att se vilket innehåll som är populärt men även för att förbättra webbplatsen. Google Analytics cookie innehåller ingen information om vem du är, och vi kan inte identifiera dig/din dator. Den information som Google Analytics samlar in lagras av Google på deras servrar i max 26 månader.

Läs mer om Google Analytics policy när det gäller den information som samlas in: https://policies.google.com/technologies/partner-sites

Youtube

När filmer som vi har bäddat in från någon av våra Youtubekanaler spelas används kakor av Youtube.com.

Facebook

Vi har ett konto på Facebook. Facebook placerar cookies på din dator eller mobila enhet för bland annat inloggning, annonsering och statistik.

Läs mer om Facebooks policy när det gäller cookies: https://sv-se.facebook.com/policies/cookies

Så förhindrar du att kakor lagras

Om du inte vill tillåta lagring av cookies på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar (Hur du ska göra beskrivs i din webbläsares hjälpsidor).

  • Du kan när som helst radera kakor från din webbläsare.
  • Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att kakor sparas.
  • Du kan ladda ner ett insticksprogram till din webbläsare som gör att Google Analytics inte kommer att skriva kakor till din webbläsare eller spåra hur du använder webbplatsen. Det gäller för alla webbplatser du besöker.

Att stänga av cookies helt kan innebära att hemsidan inte fungerar som det är tänkt, och att vissa funktioner på vår webbplats inte kommer att fungera för dig.

Om att godkänna cookies eller ta tillbaka ditt godkännande

Om din webbläsare är inställd på att tillåta cookies, har du lämnat ditt samtycke till att vi placerar cookies på din dator. Du kan dock när du vill begränsa/ avaktivera användningen av cookies i din webbläsare.

Säkerhet

Vi arbetar fortlöpande för att skydda vår webbplats och våra användare från obehörig åtkomst till information som vi äger.

Vi använder oss av HTTPS vilket innebär att all kommunikation mellan besökaren och webbplatsen krypteras.

Om det, trots våra försiktighetsåtgärder, skulle ske någon form av intrång som påverkar dina personuppgifter kommer vi meddela dig och aktuell myndighet när vi har en laglig skyldighet att göra det.

Denna webbplats kan innehålla länkar till andra sidor. När du klickar på länkar kan det göra att du godkänner att tredjepartstjänster samlar in och delar dina personuppgifter. Vi kontrollerar inte dessa tredjepartstjänster och är inte ansvariga för de integritetspolicys som gäller för andra sajter. Därför uppmanar vi dig att läsa integritetspolicys på andra sajter som du besöker.

Uppdateringar av vår integritetspolicy

Vi kan komma att uppdatera vår integritetspolicy. Ändringarna kommer då att publiceras på denna webbsida. Vår integritetspolicy uppdaterades senast den 20 maj 2018.

Undrar du något? Kontakta oss!

Om du undrar något angående vår integritetspolicy, dina rättigheter eller hur vi använder dina personuppgifter så är du välkommen att kontakta oss med hjälp av uppgifterna nedan.

Vår kontaktperson gällande integritetspolicy:

Madelaine Larsson
E-post:
Tel: 040-402 302