Kundcases

Namjai Thai – världens bästa Thairestaurang i Helsingborg

Här är ett exempel på hur vi förnyat en kunds föråldrade hemsida.
Kunden ville uppgradera Joomla-systemet och fräscha upp sin gamla hemsida.

Vi startade med migrering till senaste versionen av Joomla

Hemsidan var byggd i en äldre version av Joomla. För bästa säkerhet och funktion så migrerades systemet till senaste versionen av Joomla.

Därför bör du låta uppgradera Joomla

Det är viktigt att följa med i den tekniska utvecklingen av många skäl. PHP (språket som används för programmeringen av Joomla) och andra funktioner på webbhotellen brukar förnyas med jämna mellanrum. Om din gamla Joomla hemsida använder föråldrade versioner av PHP eller andra funktioner, så kan det uppstå olika problem. Dessutom kan hemsidan med tiden bli känslig för angrepp.

Designen fräschades upp

Vi ändrade designen till en som kändes lite fräschare och modernare. Den härliga rosa-cerise färgen är en av de båda restauranginnehavarnas favoritfärger, och känns verkligen helt rätt för en färg- och kryddstark thairestaurang! Redesign kan verkligen göra underverk och få en hemsida att blomstra igen.

Sidan breddades för att se bra ut även på större skärmar.  I toppen placerades en header med vackra och stämningsskapande bilder från Thailand.

Bildspel på startsidan

Olika former av sliders och bildspel är trevligt och fångar verkligen uppmärksamheten på en webbplats. Vi placerade ett bildspel med vackra bilder på startsidan och passade samtidigt på att lyfta fram det som erbjuds på restaurang Namjai Thai. 

Några bilder från Namjai Thai's bildspel
Ett urval bilder från Namjai Thai's bildspel

Hemsidan blev mobilvänlig med responsiv design

Idag är det viktigare än någonsin att ha en design som fungerar och ser bra ut även på mobiler och surfplattor. Allt fler surfar via mobilen och vi vill förstås att alla ska kunna uppleva hemsidan på ett bra sätt. Det är en grundförutsättning för oss att hemsidan ska fungera på alla plattformar. Med responsiv design anpassar sig hemsidan automatiskt efter skärmens storlek.

Dessutom är det viktigt att ha en mobilanpassad hemsida för att synas på sökmotorerna. Google lyfter fram mobilanpassade hemsidor och ger dessa en bättre placering än de som inte är anpassade.

Restaurangens meny

Namjai Thai's gamla meny blev lite otydlig i mobiler eftersom den var gjord som en bild, så istället bestämde vi oss för att visa deras aptitretande meny på ett mobilvänligare och dessutom sökmotorvänligare vis, i ren text. För att göra styrkan på maten tydlig även för de som är röd/grön-färgblinda så lade vi till ett utropstecken vid de röda cirklarna.

Under en övergångsperiod görs den gamla menyn åtkomlig via en länk, så att gamla kunder skulle kunna känna igen sig.

Restaurangens meny före:

restaurangmeny
Klicka för större bild

Restaurangens meny efter:

restaurangmeny
Klicka för större bild

Huvudmenyn horisontell

Tidigare låg navigationen endast till vänster. Huvudmenyn lyftes upp och lades horisontellt och blev lite mer iögonfallande. På undersidor finns huvudmenyn även till vänster, för att det ska vara så enkelt som möjligt att nå de olika sidorna.

Footer med kontaktinformation + karta

Det ska vara enkelt att hitta info om var man kan hitta restaurangen eller kontakta ett företag. Därför placerades en länk till karta och kontaktuppgifter längst ner på varje sida, i "footern". 

Besök Namjai Thai's hemsida →

Behöver du också förnya din hemsida?

Kontakta oss eller ring 040-402 302. Vi kan hjälpa dig att förbättra din hemsida och lämnar gärna en kostadsfri offert på arbetet.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig och berättar mer.