Sökmotoroptimering gör det lättare att hitta din hemsida

Att hitta en fyrklöver på en klöveräng är oftast inte helt enkelt. Lika problematiskt kan det vara att hitta ditt företag på sökmotorerna. Med sökmotoroptimering går det att få din hemsida att komma högre upp i sökresultatet. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra din hemsida.

Sökmotoroptimera hemsidan för att nå högre i sökresultatet

Sökmotoroptimering (eller SEO, en förkortning av engelskans Search Engine Optimization) görs för att öka trafiken till en hemsida genom att få den att komma högt i sökresultatet på sökmotorer som Google, Yahoo och Bing. Ju högre upp sidan hamnar i sökresultatet, desto större chans att få trafik till sajten. 

Det handlar om att hitta de ord och fraser som är viktigast för att beskriva hemsidan och som det är troligast att de som är intresserade av det du erbjuder använder när de letar efter en viss produkt eller tjänst. Det gäller att få just din hemsida att synas vid en sökning på de orden eller fraserna.

Över en miljard sidor på internet

Det finns olika uppgifter om hur många hemsidor det finns på internet, men säkert är att det indexerats en bra bit över en miljard webbsidor, så nog finns det konkurrens. 

Hur går sökmotoroptimering till?

Vi kommer gemensamt fram till de sökfraser och sökord som du vill ta med vid sökmotoroptimeringen. Sedan lägger vi in dem på strategiska platser på din hemsida. Det är också bra att ha speciella landningssidor, lägga in titles och metabeskrivningar och ordna en sitemap.

Grunden är dock alltid relevanta texter som är intressanta för både för dina besökare och sökmotorerna. Viktiga sökord kan placeras i exempelvis rubriker, länkar, listor och så vidare. Vi hjälper också till med inställningar som Google gillar och som påverkar hemsidans position i sökresultatet.

Underlätta för besökarna att hitta dig på sökmotorerna

On page-optimering

Det finns två slags sökmotoroptimering: on page och off page. Vi hjälper gärna till med on page-optimering, vilket innebär att vi främst inriktar oss på att förbättra din hemsida och inte arbetar med externa resurser.

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete

Det är viktigt att komma ihåg att sökoptimering inte är något undergörande medel som ger resultat över natten, utan ett långsiktigt och omfattande arbete. Det du gör idag ger ofta resultat lite längre fram. Med envishet och konsekvens kommer du med tiden att få bra resultat!

Vi arbetar med sökmotorvänliga system

Både Joomla och WordPress är sökmotorvänliga system som har sökmotorvänliga url:s och möjlighet att lägga in titles och metabeskrivningar för enskilda sidor. Det finns även möjlighet att koppla till insticksprogram som ytterligare ökar sökmotorvänligheten.

Kontakta oss idag!

Ring 040-402 302 eller mejla  så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa er med er sökmotoroptimering.

Kreativ webbyrå i Malmö

Vi bygger interaktiva och målgruppsanpassade hemsidor som syns och som skapar möjligheter.
Är du intresserad? Kontakta oss!

Telefon: 040-402 302
E-post: