Tips inför att köpa ny hemsida

Alltid bra att fundera igenom nya hemsidan innan

Behöver du en ny hemsida för ett nystartat företag eller organisation? Det är mycket att tänka på inför att skaffa en ny hemsida. Det behöver ordnas en domän och ett bra webbhotell ska anlitas. Hemsidan ska byggas. Vad ska den innehålla? Hur gör man? Här har vi samlat lite information om vad som kan vara bra att tänka på.

Att köpa ny hemsida

Innan du kontaktar en webbyrå så tänk igenom  vad det är som du vill uppnå med din nya hemsida. Vad är syftet med hemsidan? Vilken är din målgrupp? Hur ser dina besökare ut, vilken stil har de och hur gamla är de? Ska hemsidan vara ett “visitkort” på nätet med lite information och kontaktuppgifter eller behöver du en stor webbplats med många sidor och kanske extra funktioner som tidbokning eller något annat?

Ska sidan fungera som service för kunderna där de kan logga in och komma åt sidor och material som inte är avsedda för den vanlige besökaren, och kanske kunna ladda ner produktblad eller andra dokument? Fundera igenom allt och kontakta sedan oss, så hjälper vi dig vidare.

Vad ska hemsidan innehålla?

Människor som hittar ditt företag på internet vill gärna veta mer om dina produkter och priser. De behöver tydliga kontaktuppgifter som företagets namn och fullständiga adress, telefonnummer, e-postadresser och övriga uppgifter som behövs för att kunna kontakta er. Många vill också kunna läsa mer om företaget så det är bra att ha med en trevlig företagspresentation.

Syftet med hemsidan

Syftet med hemsidan är själva utgångspunkten för din nya hemsida. Vad ska din hemsida göra för dig och dina besökare? Locka nya kunder eller öka servicen för de nuvarande? Informera besökaren om ditt företag och dina tjänster? Sälja produkter till besökaren i en webbshop? Det är viktigt att du vet vad du vill uppnå så att vi kan få rätt struktur, design, layout, funktion och för att veta vilka sidor som ska skapas.

Vilken är din målgrupp?

Tänk efter vilka personerna är som du riktar dig till. Det är skillnad på upplägg och utseende beroende på om besökarna är unga eller äldre. Vilka intressen de har och var de bor spelar också in. Funktioner på hemsidan kan också skilja sig åt beroende på om det är datorvana personer eller mer ovana. Hur ska det kännas att besöka din hemsida? Kommer dina besökare att vara aktiva på sociala media?
Tips inför att skaffa en ny hemsida

Vad ska göras innan byggstart?

Vad behöver göras inför byggstart av den nya hemsidan? Behöver du ta foton av medarbetarna eller miljön, utomhus såväl som inomhus? Kanske texter ska skrivas eller nerladdningsbart material tas fram? Tänk igenom allt och förbered dig i god tid så att allt finns till hands när det är dags att sätta igång att bygga.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi träffar dig gärna förutsättningslöst och diskuterar ett upplägg kring din nya hemsida. Vi kan gemensamt diskutera lösningar kring hemsidan, hur den ska se ut, vilka funktioner som ska finnas. Sedan kan vi ge en offert på arbetet som du kan ta ställning till i lugn och ro. Vi kan även hjälpa dig att ordna domän och rekommendera bra webbhotell. Vi bygger er hemsida till fast pris och enligt det vi kommit överens om. Det tillkommer inga dolda kostnader, och du det är du själv som kommer att äga din hemsida.

Fördelar med att anlita oss för din nya hemsida:

  • Du får ett fast pris på det som ska göras
  • Rekommendation av bra webbhotell
  • Hjälp och råd inför att skaffa domän
  • Du kan få teknisk support, som hjälp med framtida uppgraderingar
  • Hjälp med sökoptimering
  • Råd kring att utveckla sidan i framtiden, både gällande funktion och innehåll
  • Lång erfarenhet och god kunskap om hemsidor

Skaffa hemsida för företaget i Open Source – prisvärd lösning

Att ha en företagshemsida i ett publiceringsverktyg – eller CMS som det också kallas – som Joomla eller WordPress är en mycket prisvärd lösning. Du kan få funktioner som normalt sett är mycket kostnadskrävande till ett lågt pris, eller rentav helt utan kostnad. Det finns tusentals färdiga plugins som redan är klara att installera efter dina behov.

Att du själv enkelt kan uppdatera viktiga uppgifter, som kontaktuppgifter, priser och liknande, på din hemsida är förstås också en viktig anledning till att skaffa ett publiceringsverktyg. 

Tänk igenom allt först – bra bas att utgå ifrån

Det är onekligen en del att fundera igenom och ta ställning till inför beslutet att skaffa en ny hemsida eller förnya den nuvarande. Ju mer du har tänkt igenom på förhand, desto bättre. Då vet du i stora drag vad du behöver och kan förmedla det till oss. Vi hjälper förstås gärna till att diskutera vidare och ge input för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt.

Kontakta oss idag!

Tveka inte att kontakta oss för att se hur vi kan hjälpa dig bäst, eller beställa en kostnadsfri offert! Ring 040-402 302 eller mejla !

Behöver du en ny hemsida?

Behöver du en helt ny hemsida?

Har du kanske ett nystartat företag som behöver en helt ny hemsida? Vi kan hjälpa dig att få en modern, responsiv hemsida som anpassas efter din målgrupp och som utformas i samråd med dig. Alltid möjlighet till fast pris och inga dolda kostnader eller andra avgifter.

Ny hemsida

En av våra kunder säger:

En av våra kunder säger:

“Vi är supernöjda med det du har gjort. Du har verkligen fångat upp våra tankar och förverkligat det. Plus att du är världsmästare på att höra av dig.”

Kreativt flöde med ett hemsidesverktyg

Kreativt flöde med ett hemsidesverktyg

Ta vara på det kreativa flödet med ett hemsidesverktyg (CMS)! Med en hemsida i ett hemsidesverktyg, eller CMS som det också kallas, kan du släppa all din kreativitet fri. Du kan skala upp, förnya, ta bort, rensa upp, bygga ut och lägga till. Med ett hemsidesverktyg finns alltid en ny möjlighet.

Hemsidesverktyg

Alla våra hemsidor är mobilvänliga och byggda i responsiv design

Alla våra hemsidor är mobilvänliga och byggda i responsiv design

Allt hemsidor som produceras av Elefant Webb är byggda i responsiv design Alla hemsidor vi bygger är mobilvänliga och byggda i responsiv design. Det betyder att hemsidan automatiskt anpassar sig efter den enhet som du använder för att besöka sidan, som till exempel mobil, platta eller vanlig dator.

Mobilvänlighet

Gör det lätt för kunderna att hitta dig på sökmotorerna!

Gör det enklare för nya kunder att hitta dig på sökmotorerna!

Sökmotoroptimering är viktigt för att hitta ditt företag eller organisation på internetInternet är som en sommaräng full med blommor där du vill att just din blomma, eller nåja, företag ska hittas av de som letar efter det du erbjuder. Med hjälp av sökmotoroptimering (SEO) förenklas för nya kunder att hitta ditt företag vid sökningar på exempelvis Google.

SEO

Din egen webbyrå!

Din egen webbyrå!

Vi vill gärna hjälpa till och bli er egen webbyrå. Läs mer! Behöver du hjälp med företagets hemsida? Genom att låta oss sköta hemsidan kan du ägna dig åt det du gör bäst. Att inleda en långvarig relation med en egen webbyrå är en effektiv lösning på företagets alla webb-bekymmer!

Din webbyrå!

Fri som fågeln med ett publiceringsverktyg

Fri som fågeln med ett publiceringsverktyg

Med hemsidan i ett publiceringsverktyg är du fri som en fågel Våra hemsidor byggs i populära publiceringsverktyg som är Open Source och därmed helt kostnadsfria. Med ett CMS är du aldrig låst. Men vad är egentligen ett publiceringsverktyg (eller publiceringssystem som det också kallas)? Här reder vi ut begreppen!

Publiceringsverktyg

Låt dina kunder bläddra i en online broschyr direkt på skärmen!

Låt dina kunder bläddra i din pdf direkt på skärmen

Skaffa en online broschyr som hemsidesbesökarna kan bläddra i direkt på skärmen Har du en broschyr eller katalog som du vill visa dina kunder? Låt dem bläddra i broschyren direkt på skärmen när de besöker din hemsida! Det är kul och ett garanterat sätt att fånga besökarnas uppmärksamhet.

Blädderbar pdf