Sökmotoroptimera –
höj resultatet på Google

Sökmotoroptimering gör det enklare att hitta ditt företag

Att hitta en fyrklöver på en klöveräng är oftast inte helt enkelt. Lika problematiskt kan det vara att hitta ditt företag på sökmotorerna. Med sökmotoroptimering går det att få din hemsida att komma högre upp i sökresultatet. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra din hemsida.

Sökmotoroptimera hemsidan för att nå högre i sökresultatet

Sökmotoroptimering görs för att öka trafiken till en hemsida genom att få den att komma högt i sökresultatet på sökmotorer som Google, Yahoo och Bing. Ju högre upp sidan hamnar i sökresultatet, desto större chans att få trafik till sajten.

Det handlar om att hitta de ord och fraser som är viktigast för att beskriva hemsidan och som det är troligast att de som är intresserade av det du erbjuder använder när de letar efter en viss produkt eller tjänst. Det gäller att få just din hemsida att synas vid en sökning på de orden eller fraserna.

Sökmotoroptimering brukar även kallas för SEO

Sökmotoroptimering kallas ofta även för bara ”sökoptimering” eller helt enkelt för ”SEO” (förkortning av engelskans Search Engine Optimization).

Underlätta för dina kunder att hitta dig på sökmotorerna

Hur går SEO till?

Vi kommer gemensamt fram till vilka de viktigaste sökorden eller sökfraserna för er verksamhet är. Sedan lägger vi in dem på strategiska platser på er hemsida. Vi kan också skapa speciella landningssidor för de viktigaste fraserna, lägga in titles och metabeskrivningar och ordna en sitemap.

Grunden är relevanta texter som både är intressanta för dina besökare och som innehåller de rätta sökorden. Viktiga sökord kan placeras i exempelvis rubriker, länkar, listor och så vidare. Vi hjälper också till med en mängd inställningar som Google gillar och som påverkar hemsidans position i sökresultatet.

On page-optimering

Det finns två slags sökmotoroptimering: on page och off page. Vi hjälper gärna till med on page-optimering, vilket innebär att vi främst inriktar oss på att förbättra din hemsida och inte arbetar med externa resurser.

Sökmotoroptimering är ett långsiktigt arbete

Det är viktigt att komma ihåg att sökoptimering inte är något undergörande medel som ger resultat över natten, utan ett långsiktigt och omfattande arbete. Det du gör idag ger ofta resultat lite längre fram. Med envishet och konsekvens kommer du med tiden att få bra resultat!

Vi arbetar med sökmotorvänliga system

Både Joomla och WordPress är sökmotorvänliga system som har sökmotorvänliga url:s och möjlighet att lägga in titles och metabeskrivningar för enskilda sidor. Det finns även möjlighet att koppla till insticksprogram som ytterligare ökar sökmotorvänligheten.

Kontakta oss idag!

Ring 040-402 302 eller mejla  så kan vi diskutera hur vi kan hjälpa er med er sökmotoroptimering.

Låt oss ta fram din nya hemsida
Låt oss ta fram din nya hemsida!

Har du kanske ett nystartat företag som behöver en helt ny hemsida? Vi tar fram en modern, snygg hemsida som utformas för din målgrupp och stärker företagets profil.
Läs mer

Tio bra anledningar att ha hemsida
Tio viktiga anledningar att ha hemsida

Många tror att det är enklare, bättre och billigare att ha företaget enbart på sociala medier. Här är tio bra argument varför företag behöver en riktig hemsida!
Läs mer

Smidigt med företagshemsida i CMS
Företagets hemsida i CMS

Att ha företagets hemsida i ett Open Source-CMS är inte bara smidigt utan också kostnadseffektivt. Det är helt gratis att använda och har många fördelar.
Läs mer