Bra tips inför att
köpa ny hemsida

Planeringstips inför köpet av din nya hemsida

Ligger du i startgroparna för att skaffa en ny hemsida? Det är inte så lite att ta ställning till. Du behöver en domän och det kan vara bra att även jämföra olika webbhotell. Hemsidan ska byggas. Vad ska den innehålla? Hur gör man? Här har vi samlat lite information om vad som kan vara bra att tänka på.

Tänk igenom vad du vill med din nya hemsida

Innan du kontaktar en webbyrå så tänk igenom  vad det är som du vill uppnå med din nya hemsida. Vad är syftet med hemsidan? Vilken är din målgrupp? Hur ser dina besökare ut, vilken stil har de och hur gamla är de?

Hur stor hemsida behöver du?

Räcker det med en hemsida som utgör ett enkelt ”visitkort på nätet” i form av en landningssida med lättare information och kontaktuppgifter? Eller behöver du en stor webbplats med många sidor och kanske extra funktioner som tidbokning, produktkatalog eller något annat?

Bra att tänka på inför köpet av en ny hemsida

Vill du ha inloggning och nedladdningsbara dokument?

Vill du att sidan fungera som service för kunderna där de kan logga in och komma åt sidor och material som inte är avsedda för den vanlige besökaren? Där de ska kunna ladda ner produktblad eller andra dokument?

Fundera igenom allt och kontakta sedan oss, så hjälper vi dig vidare.

Vilken typ av innehåll behövs för den nya hemsidan?

Människor som hittar ditt företag på internet vill gärna veta mer om dina produkter och priser. De behöver tydliga kontaktuppgifter som företagets namn och fullständiga adress, telefonnummer, mejladresser och övriga uppgifter som behövs för att kunna kontakta er. Många vill också kunna läsa mer om företaget så det är bra att ha med en trevlig företagspresentation.

Syftet med hemsidan

Syftet med hemsidan är själva utgångspunkten för din nya hemsida. Vad ska din hemsida göra för dig och dina besökare? Locka nya kunder eller öka servicen för de nuvarande? Informera besökaren om ditt företag och dina tjänster? Sälja produkter till besökaren i en webbshop? Det är viktigt att du vet vad du vill uppnå så att vi kan få rätt struktur, design, layout, funktion och för att veta vilka sidor som ska skapas.

Vilken är din målgrupp?

Tänk efter vilka personerna är som du riktar dig till. Det är skillnad på upplägg och hemsidans utseende beroende på om besökarna är unga eller äldre. Vilka intressen de har och var de bor spelar också in. Funktioner på hemsidan kan också skilja sig åt beroende på om det är datorvana personer eller mer ovana som kommer att besöka den. Hur ska det kännas att besöka din hemsida? Kommer dina besökare att vara aktiva på sociala media?

Vad ska göras innan byggstart?

Vad behöver göras inför byggstart av den nya hemsidan? Behöver du ta foton av medarbetarna eller miljön, utomhus såväl som inomhus? Kanske texter ska skrivas eller nerladdningsbart material tas fram? Tänk igenom allt och förbered dig i god tid så att allt finns till hands när det är dags att sätta igång att bygga.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vi träffar dig gärna förutsättningslöst och diskuterar ett upplägg kring din nya hemsida. Vi kan gemensamt diskutera lösningar kring hemsidan, hur den ska se ut, vilka funktioner som ska finnas. Sedan kan vi ge en offert på arbetet som du kan ta ställning till i lugn och ro. Vi kan även hjälpa dig att ordna domän och rekommendera bra webbhotell. Vi bygger er hemsida till fast pris och enligt det vi kommit överens om. Det tillkommer inga dolda kostnader, och du det är du själv som kommer att äga din hemsida.

Fördelar med att anlita oss för din nya hemsida:

  • Du får ett fast pris på det som ska göras
  • Rekommendation av bra webbhotell
  • Hjälp och råd inför att skaffa domän
  • Du kan få teknisk support, som hjälp med framtida uppgraderingar
  • Hjälp med sökoptimering
  • Råd kring att utveckla sidan i framtiden, både gällande funktion och innehåll
  • Lång erfarenhet och god kunskap om hemsidor

Skaffa hemsida för företaget i Open Source – en prisvärd lösning

Att ha en företagshemsida i ett publiceringsverktyg – eller CMS som det också kallas – som Joomla eller WordPress är en mycket prisvärd lösning. Du kan få funktioner som normalt sett är mycket kostnadskrävande till ett lågt pris eller helt utan kostnad. Det finns tusentals färdiga plugins som redan är klara att installera efter dina behov.

Att du själv enkelt kan uppdatera viktiga uppgifter, som kontaktuppgifter, priser och liknande, på din hemsida är förstås också en viktig anledning till att placera företagets hemsida i ett publiceringsverktyg.

Kontakta Elefant Webb

Tveka inte att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion om hur vi kan hjälpa till. Ring 040-402 302 eller mejla .

Gör din pdf till en digitalt blädderbar broschyr
Digitalt blädderbar broschyr

Har du en pdf som en resebroschyr eller annan broschyr på din hemsida? Låt oss göra den digitalt blädderbar – en kul funktion som skapar intresse.
Läs mer

Låt oss förnya din hemsida
Låt oss förnya din hemsida!

Har din nuvarande hemsida några år på nacken och skulle må bra av lite kärlek? Vi kan hjälpa till med att förnya hemsidan och få den att bli som ny igen.
Läs mer

Sökoptimera din hemsida
Sökoptimera din hemsida

Förenkla för blivande kunder att hitta ditt företag på Google. Med hjälp av sökoptimering kan du klättra på sökmotorernas resultatsidor.
Läs mer