Att ha en mobilanpassad webbplats är nödvändigt idag när en så stor del surfar via mobil och surfplatta

Mobilanpassa hemsidan

En hemsida som är utformad i responsiv design anpassar sig automatiskt till olika skärmstorlekar. Den känner av om man surfar på en dator, en surfplatta eller en smartphone. De hemsidor vi bygger är alltid mobilvänliga som standard. Om du har en hemsida som inte är mobilvänlig så så kan vi hjälpa till att mobilanpassa den. 

Mobilanpassa hemsidan med responsiv design

Idag tycker man det är en självklarhet att alla hemsidor är anpassade för mobilen, men det är långt ifrån alltid de är det. Många företag sitter med föråldrade hemsidor som är svåra att läsa och riskerar därmed att kunderna vänder direkt. 

Vi hjälper gärna till att mobilanpassa din hemsida så att den ser bra ut och fungerar på olika enheter så som mobil, surfplatta och dator. Genom att bygga om den i responsiv design så kommer den att automatiskt anpassa sig efter de olika skärmstorlekarna. Vi kan även hjälpa till att välja mobilvänliga funktioner så att dina besökare får en behaglig vistelse på din hemsida.

Tänk även på detta när det gäller hemsidor i mobilen:

Inte bara skärmstorleken varierar mellan mobil, surfplatta och vanlig dator utan även nerladdningshastigheten. En stationär dator är oftast uppkopplad via bredband vilket gör att den snabbt kan ladda hemsidor med mycket information. Mobiltelefoner och surfplattor har oftast helt andra förutsättningar. Du kanske sitter på tåget med din surfplatta, eller på ett café med skakigt wifi eller i en bil ute på landet där det är långt mellan mobilmasterna.

Informationen i bilder/ texter måste överföras trådlöst och det kan bli en stor mängd "ettor & nollor" som ska skickas till din enhet. Det är därför särskilt viktigt att tänka på att undvika tunga bilder och liknande i hemsidor som är anpassade för mobil och surfplatta.

Mobil & surfplatta minst lika viktiga som datorn

77 procent av befolkningen har en smartmobil och 76 procent använder internet i mobilen, 62 procent gör det dagligen. Mer än hälften av svenskarna upp till 55 års ålder använder internet i mobilen dagligen. Källa: Svenskarna och internet 2015

De flesta familjer har idag flera datorer, surfplattor och mobiler. Både barn, ungdomar och vuxna besöker internet varje dag och mobil e-handel/ mobilt surfande ökar hela tiden. Därför är det viktigare än någonsin att din hemsida är anpassad så att den är användbar även på mobila enheter.

Mobil e-handel fortsätter öka

Den stora trenden under de senaste åren är att en allt större andel av e-handeln sker med mobila enheter: smartphones och surfplattor. På tre år har andelen mobila köp nästan tredubblats i Sverige. Källa: DIBS årliga rapport om e-handel, mobil handel och betalningar

Vi surfar från mobiltelefonen som aldrig förr och det kommer att ske en ännu större ökning inom de närmaste åren. Mobilsurfandet har gått längre upp i åldrarna, samtidigt som bättre mobila betallösningar och ny teknik kommit. Mobilen har passerat datorn som den viktigaste plattformen att surfa från. Nästan hälften av konsumenterna har handlat via mobilen under senaste året. Det är alltså viktigt att ha en mobilanpassad hemsida som fungerar på smartphones och surfplattor.

Smartphonen används för sök

Smartphonen används särskilt ofta att söka på varor/ tjänster innan man letar upp dem i en fysisk butik. Om man sitter i sin TV-soffa och ser ett program som avbryts av en reklampaus, så kanske man passar på att kolla upp den där produkten som just visas i reklamfilmen och rentav köper den i en nätbutik direkt. Undersökningar har visat att en kombination mellan TV-reklam och att ha bra mobilanpassat innehåll på webben ger allra bäst effekt när det gäller att få kunder/ besökare att bestämma sig för att genomföra ett köp.

Google premierar mobilvänliga hemsidor

Från och med april 2015 så premierar Google mobilvänliga hemsidor så att dessa rankas högre än icke mobilvänliga. Det är alltså viktigt att ha en mobilanpassad hemsida så att besökarna trivs och kan utföra sina ärenden, men också för att hemsidan positioneras bättre på Google.

Testa om din hemsida är mobilvänlig →

Låt oss hjälpa dig få en mobilvänlig webbplats

Med stor erfarenhet av mobilvänliga webbplatser kan vi hjälpa dig att få en hemsida som ser bra ut på både mobil, surfplatta och dator. Vi lyfter över din nuvarande hemsida i responsiv design och ser över bildspel och liknande, så att sidan inte tar alldeles för lång tid att ladda. 

Kontakta oss idag och låt oss diskutera hur vi kan förbättra din hemsidas mobilvänlighet.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig och berättar mer.