För att hemsidan ska synas bra på Google och andra sökmotorer är det viktigt att sökoptimera den

SEO – Sökmotoroptimering

SEO (Search Engine Optimization) eller som det heter på svenska, sökmotoroptimering, hjälper era besökare att hitta er hemsida när de söker efter era produkter/tjänster på sökmotorer som t.ex. Google. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra er hemsida.

Vad är sökmotoroptimering och hur går det till?

Sökmotoroptimering görs för att öka trafiken till en hemsida genom att få den att ligga högt i sökresultatet på sökmotorer så som Google, Yahoo och Bing m.fl. Ju högre upp den hamnar, desto mer uppmärksamhet får den vilket i sin tur gör att hemsidan säljer bättre. Det handlar om att hitta de ord/ fraser som är viktigast för att definiera utbudet på en hemsida, och som sidans besökare troligen söker på när de letar efter sådana produkter/ tjänster på sökmotorerna. Eftersom ni är expert på just er verksamhet, så gör vi förstås detta i samråd med er.

Sedan är det dags att se över era texter och få med de här orden/fraserna på ett naturligt sätt. Det gäller också att placera dem på strategiska platser (rubriker, bildtexter, alt-taggar, title-taggar, punktlistor o.s.v.) på er hemsida. Begreppet Content Marketing är hett idag och med det menas att skapa redaktionellt säljande innehåll på er webbplats. Det kan man t.ex. göra genom att ha en blogg som uppdateras ofta med ett för era kunder intressant innehåll.

Det finns två slags sökmotoroptimering: on-page och off-page optimering. Vi hjälper gärna till med on-page optimering, vilket innebär att vi främst inriktar oss på att förbättra er hemsida med tanke på texter, interna länkar osv.

Hur gör vi för att on-page sökoptimera er hemsida?

Grunden är innehållsrik copy som är intressant för era besökare och som innehåller era sökord i rätt mängd. Sedan används sökorden strategiskt för att sökoptimera er hemsida. Extra klokt är förstås att använda sig av ett sökmotorvänligt system som Joomla som har stöd för metadata och för sökmotorvänliga URL:s. Det finns även tilläggsprogram som kan hjälpa till att sökoptimera er hemsida.

Vi ser även över både interna och externa länkar på er hemsida. Det är mycket bra att vara med på sociala media. Om ni inte har något socialt konto, så kan vi hälpa till med det.

Ni kan också få hjälp med inställningar på Google som förbättrar er hemsidas sökresultat. (Detta kräver att ni har ett konto hos Google. Om ni inte har något, kan vi hjälpa er att skaffa ett.)

Välj sökorden med omsorg

Ni vet bäst vilka ord som är viktiga för er att synas på. Tillsammans går vi igenom ert hemsidesinnehåll och ser vad som behöver göras. Kanske texter behöver skrivas om eller kompletteras för att få med alla sökorden på ett bra sätt. Vi behöver kanska också ändra på strukturen på er hemsida och skapa fler sidor.

Det är viktigt att komma ihåg att sökoptimering inte är något undergörande medel som ger ett fantastiskt resultat över natten, utan ett långsiktigt och omfattande arbete.

Vill ni bli kontaktad?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi er och berättar mer.