För att hemsidan ska synas bra på Google och andra sökmotorer är det viktigt att sökoptimera den

SEO – Sökmotoroptimering

SEO (Search Engine Optimization) eller som det heter på svenska, sökmotoroptimering, hjälper dina besökare att hitta din hemsida när de söker efter olika produkter eller tjänster på sökmotorer som t.ex. Google. Det är ett effektivt sätt att marknadsföra din hemsida.

Vad är sökmotoroptimering och hur går det till?

Sökmotoroptimering görs för att öka trafiken till en hemsida genom att få den att komma högt i sökresultatet på sökmotorer så som Google, Yahoo och Bing m.fl. Ju högre upp den hamnar, desto mer uppmärksamhet får den vilket i sin tur gör att hemsidan säljer bättre. Det handlar om att hitta de ord/ fraser som är viktigast för att definiera utbudet på en hemsida, och som dina besökare troligen använder när de letar efter sådana produkter/ tjänster på sökmotorerna. Eftersom du är expert på just din verksamhet, så gör vi förstås detta i samråd med dig.

Vi ser över hemsidans texter och ser till att få med de viktiga orden/fraserna på ett naturligt sätt. Det gäller också att placera dem på strategiska platser (rubriker, bildtexter, alt-taggar, title-taggar, punktlistor o.s.v.) på hemsidan. Begreppet Content Marketing är hett idag och med det menas att skapa redaktionellt säljande innehåll på en webbplats. Det kan man t.ex. göra genom att ha en blogg som uppdateras ofta med innehåll som besökarna är intresserade av.

Det finns två slags sökmotoroptimering: on-page och off-page optimering. Vi hjälper gärna till med on-page optimering, vilket innebär att vi främst inriktar oss på att förbättra din hemsida med tanke på texter, interna länkar osv.

Hur gör vi för att on-page sökoptimera din hemsida?

Grunden är innehållsrik copy som är intressant för dina besökare och som innehåller de viktiga sökorden i rätt mängd. Sedan används sökorden strategiskt för att sökoptimera din hemsida. Extra klokt är förstås att använda sig av ett sökmotorvänligt system som Joomla, som har stöd för metadata och för sökmotorvänliga URL:s. Det finns även tilläggsprogram som kan hjälpa till att sökoptimera din hemsida.

Vi ser även över både interna och externa länkar på din hemsida. Det är mycket bra att vara med på sociala media. Om du inte har något socialt konto, så kan vi hälpa dig att skaffa det.

Du kan också få hjälp med inställningar på Google som förbättrar din hemsidas sökresultat.

Välj sökorden med omsorg

Det är du som är expert på din verksamhet och du som bäst känner till vilka ord som är viktiga att synas på. Tillsammans går vi igenom ditt hemsidesinnehåll och ser vad som behöver göras. Kanske texter behöver skrivas om eller kompletteras för att få med alla sökorden på ett bra sätt. Vi behöver kanska också ändra på strukturen på hemsidan och skapa fler undersidor.

Det är viktigt att komma ihåg att sökoptimering inte är något undergörande medel som ger resultat över natten, utan ett långsiktigt och omfattande arbete. Det du gör idag ger ofta resultat lite längre fram. Med envishet och konsekvens kommer du med tiden att få bra resultat!

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig och berättar mer.