Vi hjälper till med migration & uppgradering av Joomla

Migration & uppgradering

Joomla utvecklas hela tiden för att hänga med i den snabba utvecklingen på internet. Funktionerna förbättras, gränssnittet fräschas upp, systemet blir hela tiden bättre. Med jämna mellanrum kommer säkerhetsuppgraderingar för att täppa till säkerhetshål som upptäckts. Se alltid till att du har senaste versionen av Joomla installerad, för att vara på den säkra sidan.

Har du en äldre version av Joomla?

Om du har en hemsida som är byggd i en äldre version av Joomla så bör du utan tvekan uppgradera. Joomla 1.0 och Joomla 1.5 är de två första versionerna av Joomla och de är sedan länge utgångna. Joomla 2.5 fasades ut vid årsskiftet 2014/2015. 

Det är alltid bra att hänga med i utvecklingen och att ta del av förbättringarna, men viktigaste skälet att uppgradera är ändå säkerhetsaspekten. Att ha senaste versionen av Joomla är klokt och minskar risken att något ska hända. De gamla versionerna av Joomla är inte längre säkra utan blir ofta hackade (detta gäller förstås inte bara Joomla utan alla större publiceringssystem).

Vad göra om en hemsida blivit hackad?

Om det värsta hänt och din hemsida blivit hackad, så kan vi hjälpa till att rensa den från skadlig kod och uppgradera den till en säker version. Det bästa är förstås att aldrig försätta sig i den situationen utan vara noga med att uppgradera regelbundet.

Vad menas med migration?

Att gå över från J 1.0, J 1.5 eller J 2.5 till senaste versionen innebär mer än en vanlig uppgradering. Det är en total omarbetning av systemet till en helt ny plattform — en migration. Databas och de fysiska filerna ändras så det är viktigt att hålla tungan rätt i mun. Vi hjälper er gärna att migrera ert system från äldre versioner till senaste versionen av Joomla.

Vi kollar först vilka tilläggsprogram som eventuellt finns på er nuvarande hemsida, eftersom även dessa behöver uppgraderas. Om komponenten ifråga inte finns för senaste versionen av Joomla, väljer vi en liknande komponent med motsvarande funktion.

Lönar det sig att migrera en gammal hemsida?

Absolut! Mycket arbete har förmodligen investerats i den och det är ju tråkigt att kasta bort allt det. Efter migrationen och med ett nytt template (= sidmall) så är hemsidan så gott som ny igen.

Njut av förbättringarna i Joomla 3.5!

Joomlas senaste version har genomgått flera imponerande förbättringar som gör det ännu enklare att arbeta i systemet. Du kan numera dra bilder från din dator rakt in i texteditorn och klicka på en knapp för att placera en modul i en artikel. Motorn i systemet har blivit väsentligt snabbare genom att Joomla stödjer PHP 7. 

Joomla 3.5 har många förbättringar

Vill du se en informativ video om Joomla 3? Klicka här! 

Passa på att förnya designen vid migrationen!

Hemsides-layouter är inget undantag när det gäller mode. Man kan ofta se när en hemsida har några år på nacken och hur det är, det är alltid roligt att ha en fräsch och snygg hemsida. Vid migrationen måste templatet migreras och det är ett bra tillfälle att passa på att förnya designen. Vi hjälper gärna till att fräscha upp layout och design så att er hemsida får ny glans.

Vi hjälper er att uppgradera eller migrera till senaste versionen av Joomla

Vi erbjuder hjälp med både vanliga uppgraderingar och migration till senaste versionen av Joomla. Vill du vara säker på att alltid ha senaste versionen installerad så kan du teckna ett serviceavtal med oss. Då utför vi uppgradering och backup så fort den nya versionen kommit.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig och berättar mer.