Ge dina kunder en bra shopping-upplevelse

Webbshop – nätbutik

E-handeln slår alla rekord. Allt fler handlar online. Skaffa dig en kostnadseffektiv plattform för din nätbutik — en plattform som dessutom är mobilvänlig och uppfyller de krav man ska ställa på en modern webbshop.

E-handeln når ständigt nya toppar

E-handelsutvecklingen ökar ständigt och under tredje kvartalet 2015 ökade den med 16 procent, jämfört med samma period under föregående år. Man handlar mer på nätet eftersom det är enkelt, smidigt och konsumenterna har vant sig vid en digitaliserad miljö i form av mobiltelefoner, digitala stationer i butik, upphämtning/ leverans av varor. Även detaljhandeln ökade men inte lika mycket, utan med 5,1 procent. Källa: e-barometern q3 2015

Var femte av de svenska internetanvändarna har handlat med sin mobiltelefon. 83% av de svenskar, som är över 16 år, har någon gång köpt varor eller tjänster över internet. Källa: Internetstatistik.se

Avgörande för att lyckas med sin e-handel är att vara lyhörd för konsumenternas behov och önskemål om tillgänglighet och valfrihet. Källa: E-handeln i Norden 2015

Mobilen används inte bara för köp, utan för research

Eftersom mobilen används både för köp och för att göra research före köp (gäller även fysiska butiker) så är det förstås av stor betydelse att ni finns på nätet i form av en hemsida eller webbshop. Det är också viktigt att webbplatsen är mobilanpassad, så att den ser bra ut och fungerar tillfredställande på de olika digitala plattformarna.

Dagens konsumenter är vana nätanvändare och ställer höga krav på att en webbplats fungerar tillfredställande. Det ska vara enkelt att handla och det ska finnas flera betalningsmöjligheter.

Sömlös shopping – möt kunderna där de är

Med tanke på att konsumenternas köpbeteende har förändrats i och med utvecklingen av internet och smartmobiler, så är det extra viktigt att se till att webbshoppen fungerar och ser bra ut på olika plattformar, som mobil, surfplatta och dator. Konsumenterna handlar inte enbart i den fysiska butiken utan de handlar var och när de vill, även på nätet och under dygnets alla klockslag. De kanske inte ens handlar med en gång utan genomför först ett eller flera sök, kontaktar er eller ringer kundtjänst.

Det betyder att för att skapa en sömlös shopping-upplevelse för konsumenterna så måste ni finnas i alla de kanaler där dessa finns — även sociala medier — och ni bör sträva efter att ge en helgjuten upplevelse så att era kunder alltid känner igen er oberoende hur och var de möter er.

För de som finns i flera olika kanaler så finns möjligheten att tjäna mer, eftersom de konsumenter som rör sig mellan olika kanaler spenderar mer än de konsumenter som håller sig till en enda kanal. Genom att befinna sig i mer än en kanal, så bygger ni som företag både lojalitet och varumärke. Källa: e-barometern q2 2015

Skaffa en mobilvänlig webbshop!

Vi erbjuder en mobilvänlig webbshop med responsiv design som automatiskt anpassar sig efter skärmstorleken på den plattform besökaren använder. Välj bland säkra betalningsmöjligheter som även de fungerar på mobilen.

Nätbutik som integreras med din Joomla hemsida

Vår mobilanpassade webbshop integreras med din Joomla hemsida. Joomla används i detta fall som ett ramverk där en webbshop i form av instickskomponent installeras. Om du saknar en Joomla hemsida, så gör det inget. Vi bygger helt enkelt er webbshop i en ram av Joomla CMS, vilket passar utmärkt då det är enkelt att lägga till informationssidor som "Köpvillkor" etc.

Det finns en rad mer eller mindre avancerade webbshopar som kan integreras med Joomla CMS. Vi använder en webbshopslösning som har har funnits i många år och som är ett beprövat och säkert e-handelssystem. Systemet är liksom Joomla Open Source och helt kostnadsfritt att använda.

Ingen månadsavgift eller dolda kostnader

Din webbshop kostar enbart det som anges i offerten. Det tillkommer inget extra från oss sedan webbshopen är betald, levererad och klar. Vi lämnar gärna en kostnadsfri offert på arbetet.

Webbshopens design

Vi lägger alltid stor vikt vid utformningen av designen av er webbshop. Den ska passa med övrig design, fungera intuitivt och vara lätt för besökaren att hitta produkter i.

Exempel på funktioner i webbshopen:

Flera momssatser och valutor

Du kan ha flera olika momssatser och valutor vilket är bra om du säljer i flera olika länder från samma hemsida. Man kan välja om priserna ska visas inklusive eller exklusive moms.

Visa senaste produkter, populäraste produkter m.m.

Det finns inbyggda moduler som låter dig visa t.ex. de populäraste produkterna, de senaste produkterna och prissänkta produkter. Du kan också välja att visa liknande produkter.

Obegränsat med produkter

Lägg in obegränsat antal med produkter, i ett obegränsat antal produktkategorier. Varje produkt med foto, pris, artikelnummer osv.

Betygssystem och omdömen

Det finns möjlighet att låta dina besökare ge omdömen och kommentera produkterna.

Kundvagn & kassa

Kundvagn och kassa ingår.

One-page checkout

Det är fördelaktigt att det är så enkelt som möjligt att avsluta köpet och att betala, så att kunden inte tröttnar och lämnar hemsidan. Du kan även välja om dina kunder ska registrera sig för att handla, eller om de ska kunna gå till kassan som "gäst".

Betalningsmöjligheter

Välj bland olika betalningsmöjligheter som t.ex. PayPal och Klarna.

Stöd för orderhantering och statistik

Du får underrättelse via mejl när en order läggs på webbplatsen, och kunden får en bekräftelse sänd via mejl. När du loggar in på hemsidan så kan du se alla ordrar och vilka kunder som handlat vad.

Olika kundgrupper

I webbshopen finns inbyggt ett system för att hantera olika kundgrupper. De olika kundgrupperna kan t.ex. se olika pris och få olika rabatter, vilket är användbart om du kanske låter återförsäljare logga in och ger dessa lite lägre pris.

Stöd för kuponger, olika rabattsatser och kampanjer

Det finns stöd för kuponger och rabattsatser. Du kan ha olika rabatt för de olika kundgrupperna och skapa kampanjer.

Stöd för nerladdningsbara produkter

Du kan sälja nedladdningsbara produkter som e-böcker eller mp3-filer.

Stort antal plugins/ insticksprogram utöver standardfunktionerna

Behöver du någon speciell funktion för er webbshop, utöver det som ingår som standard? Bra, chansen är stor att funktionen redan finns utvecklad och är färdig att ladda ner i form av en plugin. 

Med en webbshop i Joomla så är du sällan låst. Det tillkommer ständigt bra lösningar då systemet är Open Source och utvecklas kontinuerligt. Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du veta mer?

Fyll i formuläret och skicka, så kontaktar vi dig och berättar mer.