Vad är fördelen med
en riktig hemsida?

Tio argument till varför företag behöver en hemsida

Internet är samlingsplatsen där alla befinner sig, både dina kunder och dina konkurrenter. Om kunderna inte hittar dig på internet så är det inte otroligt att de i stället hittar någon av dina konkurrenter. Här följer tio bra argument för att investera i en riktig hemsida i stället för att ha hemsidan på sociala medier eller i någon branschkatalog.

1. Se till att du finns där kunderna befinner sig

De flesta av dina kunder letar efter varor och tjänster på internet innan de bestämmer sig. Då är det en stor fördel om du befinner dig där kunder letar och att de kan hitta dig vid en sökning. Annars är risken stor att de i stället hittar en av dina konkurrenter.

2. Ett riktigt företag har en riktig hemsida

Att ha företaget enbart på sociala medier kan verka både enklare, billigare och bättre men ofta lurar man sig själv. Hur det är så uppfattas det ofta mer seriöst med en riktig hemsida.

En riktig hemsida ger ett mer professionellt intryck än enbart några rader på Gula sidorna, Facebook eller liknande. För någon som letar efter ditt företag på nätet ligger det mer tyngd i en hemsida. Hemsidan skapar trovärdighet och visar att du tror på ditt företag och planerar finnas kvar under överskådlig tid.

3. Bra marknadsföring att ha en hemsida

I stället för att betala dyrt för annonser och annan marknadsföring är det oerhört effektivt att ha en hemsida som 24/7 kommunicerar ditt budskap till kunderna. Med en funktionell hemsida har du möjlighet att nå ut till nya marknader och nya kunder under dygnets alla timmar.

4. Bygg varumärket fullt ut

Med en egen hemsida har du kontrollen och kan välja hur du vill synas på nätet. Du kan blogga, visa upp dina snygga bilder, ha ett produktgalleri, bestämma varje detalj. Du har möjligheten att bygga upp en genomtänkt och professionell känsla kring ditt företag. En plats dit dina kunder går för att hitta information, där du bygger både förtroende och ditt varumärke.

5. Ge kunderna den service de förväntar sig

Det är bra service att tillhandahålla en hemsida med relevant information för dina kunder. På din hemsida kan de finna uppdaterade kontaktuppgifter, korrekta öppettider, detaljerad info om produkter och tjänster. Det tjänar även du själv på.
Tio argument för att ditt företag behöver en riktig hemsida

6. Hemsidan kostar lite jämfört med vad du kan tjäna på den

Det är en utmärkt investering för ditt företag att skaffa en hemsida. Du kan få en toppmodern, snygg, avancerad hemsida till förhållandevis lågt pris, samtidigt som du ökar dina chanser att sälja. Det kanske räcker att du får in ett par nya uppdrag, så har hemsidan betalat sig själv. Sedan fortsätter den att sälja din varor och tjänster, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

7. Skapar förtroende för ditt företag

Ett företag som saknar hemsida kan absolut vara seriöst på alla sätt. Men en känsla man kan få är att de inte tror tillräckligt på sig själva för att investera i något eget. Planerar de ens att finnas kvar någon längre tid? En riktig företagshemsida skapar förtroende, och förtroende är själva grunden för ett framgångsrikt företag och lyckade affärer.

8. Oumbärligt säljstöd

Låt kunderna finna lösningar på din företagshemsida, i stället för att de ska behöva ringa dig för att få svar på sina funderingar. På hemsidan kan du ge dem allt de behöver och ännu lite mer. Låt din hemsida bli ditt bästa stöd för att serva dina kunder. Där kan de ladda ned material, få bra tips och hitta svar på vanliga frågor.

9. Engagera dina kunder

En hemsida är personligare och mycket trevligare än en liten annons på Gula sidorna eller en vanlig Facebooksida. Med en riktig hemsida kan du bygga en relation med dina kunder. Du kan visa en fin bild av personalen och låta kunderna betygsätta och kommentera. Hemsidan blir en levande plats dit dina kunder gärna återkommer.

10. Det är enkelt att skaffa en riktigt bra och funktionell hemsida!

Idag finns inga ursäkter för att inte ha en toppmodern och snygg hemsida. Vi hjälper dig gärna att skapa en kostnadseffektiv hemsida som kan bli den nya hörnstenen i ditt företag. En säljande, funktionell hemsida med tilltalande design som bygger ditt företags varumärke och skapar förtroende hos dina blivande kunder. Låt oss bygga din nya hemsida!

Kontakta Elefant Webb

Ring 040-402 302 eller mejla oss på för en förutsättningslös diskussion om hur vi bäst kan hjälpa dig!

Alla hemsidor vi bygger är mobilvänliga
Alla våra hemsidor är mobilvänliga

Alla hemsidor vi tar fram är mobilvänliga och i responsiv design. Med det menas att hemsidan automatiskt anpassar sig efter skärmstorleken.
Läs mer

Service och support
Service och support

Behöver du hjälp med din hemsida? Vi är alltid redo att rycka ut för en webbinsats. Även serviceavtal där vi ordnar uppgraderingarna.
Läs mer

Sökoptimera din hemsida
Sökoptimera din hemsida

Förenkla för blivande kunder att hitta ditt företag på Google. Med hjälp av sökoptimering kan du klättra på sökmotorernas resultatsidor.
Läs mer